Pierderea acuităţii vizuale
Cauze: pot fi variate. Amintim cataracta,
leziuni sau tumori cerebrale. Însă cea mai întâlnită cauză este disfuncţia
retinală provocată de diabet şi arterioscleroză (îngustarea arterelor).
Dietă:
retina poate fi deteriorată de o dietă săracă în fructe, legume, rădăcinoase şi
seminţe oleaginoase.
Astfel, creşteţi consumul de
morcovi, spanac, dovleci, caise, afine şi mure.
Glaucomul
Cauze:
creşterea presiunii lichidului intraocular. Aceasta determină atrofierea
retinei şi nervului optic, cu repercursiuni grave asupra vederii.
Deşi
glaucomul cu unghi închis – care e cea mai întâlnită formă a bolii – este cauzat
de alterarea anatomică a ochiului, diferite tipuri de dietă poate influenţa presiunea
intraoculară, îmbunătăţind sau agravând glaucomul.
Dietă: creşteţi consumul de
vitamina A, vitamina B1, portocale.
Reduceţi ori eliminaţi acizi graşi trans (margarinele hidrogenate, snacksurile, chipsurile şi alte alimente procesate conţin acizi trans, un tip de grăsimi cu efecte extrem de nocive asupra sănătăţii), cafea,
proteine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu