sâmbătă, 14 februarie 2015

Pierderea acuităţii vizuale. Glaucomul




Pierderea acuităţii vizuale

Cauze: pot fi variate. Amintim cataracta, leziuni sau tumori cerebrale. Însă cea mai întâlnită cauză este disfuncţia retinală provocată de diabet şi arterioscleroză (îngustarea arterelor).

Dietă: retina poate fi deteriorată de o dietă săracă în fructe, legume, rădăcinoase şi seminţe oleaginoase.
                Astfel, creşteţi consumul de morcovi, spanac, dovleci, caise, afine şi mure.


Glaucomul

Cauze: creşterea presiunii lichidului intraocular. Aceasta determină atrofierea retinei şi nervului optic, cu repercursiuni grave asupra vederii.
Deşi glaucomul cu unghi închis – care e cea mai întâlnită formă a bolii – este cauzat de alterarea anatomică a ochiului, diferite tipuri de dietă poate influenţa presiunea intraoculară, îmbunătăţind sau agravând glaucomul.

Dietă: creşteţi consumul de vitamina A, vitamina B1, portocale. 
Reduceţi ori eliminaţi acizi graşi trans (margarinele hidrogenate, snacksurile, chipsurile şi alte alimente procesate conţin acizi trans, un tip de grăsimi cu efecte extrem de nocive asupra sănătăţii), cafea, proteine.

                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu